Nieuws



*Goede kaarten*: kies je goede doel!


15-11-2014Af en toe worden er een paar kaarten uit de *goede kaarten*-rubriek besteld. Kaartjes die een ander gedoneerd heeft voor de verkoop ten gunste van een goed doel. De afgelopen maanden was dat goede doel Brooke Hospital for Animals Nederland. Met nog een paar extra kaartjes verkocht op Holy Stitch is dit nu het resultaat! 169,30 euro! Met dank aan jullie allemaal!

Vanaf nu kun je bij de aankoop van *goede kaarten* een keuze maken uit enkele goede (dieren)doelen waar je het bedrag naar wilt laten gaan. Je vindt het keuzemenu in stap 3 van het bestelproces. De doelen waar je momenteel uit kunt kiezen, zijn Stichting Melief, Dierenthuis, Brooke Hospital for Animals Nederland en Stichting Vogel- en Egelopvang Delft. Kun je niet kiezen, dan kun je het bedrag laten verdelen over de doelen. Zodra er 50 euro binnen is voor een bepaalde stichting, wordt dit bedrag overgemaakt naar die betreffende stichting. Op facebook.com/papierdiershop word je hiervan op de hoogte gebracht!




125 euro voor Dierenhulp Mirbessa!


01-11-2013 In september en oktober ging de opbrengst van de *goede kaarten* naar Dierenhulp Mirbessa, een stichting die zich inzet voor honden die aan hun lot zijn overgelaten.

In totaal kregen 304 kaarten een nieuwe plek. Met als resultaat: 125,35 euro! Dank dus wederom aan alle bestellers en donateurs van *goede kaarten*!


Volgende doel!
Voor de laatste twee maanden van het jaar was het best een lastige keuze. Papierdier.nl is gevestigd in Leeuwarden, waar Serious Request dit jaar plaatsvindt. Hier wordt natuurlijk massaal actie voor gevoerd en hopelijk stromen de miljoenen ook dit jaar weer binnen voor het prachtige goede doel. Besloten is om toch ook nu weer voor een kleinschalig dierendoel te kiezen. En dat wordt...

De Vogel- en Egelopvang Delft! Vrijwilliger Mariska Willemsen liet ons weten dat deze opvang zich over gewonde en zieke dieren (vogels en egels) ontfermt en ze na hun genezing weer terugzet in de natuur. Deze stichting wordt in stand gehouden door donaties; de maandelijkse kosten bedragen zo’n 3.000 euro per maand! Al voor 20 euro kun je bij deze mensen een egel adopteren. Dus laten we hopen dat we met de opbrengst een aantal egeltjes een naam kunnen geven! Wij vinden 'Postegel' alvast een goede suggestie <*^^)

Op de foto staat één van de egels die momenteel bij de Vogel- en Egelopvang verblijft. Ze heet Melief :)




Holy Stitch najaarseditie


27-10-2013 Op 9 en 10 november barst de oude Leeuwarder gevangenis weer van de inspiratie en creativiteit. Zo'n 50 shops met stofjes, papier, kleding, stempels, knutsels en bijzondere futsels zorgen er een weekend lang voor dat je daarna voorlopig weer voldoende ideeën hebt om de winter door te komen!

Papierdier.nl is te vinden in Cel 8 (begane grond), met heel veel mooie en leuke spulletjes! Stempeltjes en kaarten voor de feestdagen, mooie papiermerkjes, cadeautjes en cadeaupapier en oh ja, je kunt ook de Horse&Hunk kalender bij ons kopen, voor Brooke Hospital!



See you @Holy Stitch! <*^^) Zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00 uur. Toegang is gratis!




Geduld wordt beloond!


04-09-2013 Papierdier is een paar dagen internetloos en kan dus geen bestellingen afhandelen! Bestellingen tussen 4 en 11 september worden 12 september afgehandeld. Voer de kortingscode OFFLINE in voor 15 procent korting! Mooi toch?




Dakpannen voor Stichting Melief!

01-09-2013 Zo, we hebben weer een recordje gehaald! Ondanks de komkommertijd hebben de snailmailers zich niet ingehouden.

Maar liefst 406 [vierhonderdenzes!] kaarten vonden hun weg naar de liefhebbers, waardoor Stichting Melief komende week maar liefst.......184,65 euro op de rekening ziet verschijnen! Daar kunnen wel wat dakpannen van gekocht worden. Dank dus aan alle bestellers van *goede kaarten*!



Bedankt

En we bedanken het steeds langer wordende rijtje van kaartendonateurs natuurlijk ook weer even. Thanks to: Tineke, Vivian, Natalie, Caroline, Jolanda, Saskia M, Bianca, Manon, Saskia P, Colinda, Johmar, Joke, Marije, Amanda, Mirjam, Wendy, Lucy, Lieke, Hanny, Janine, Elisa, Brenda, Hilly, Tinie, Marijke, Wilma, Linda, Griet, Daniëlle, Annemiek, Carolien, Kristine, Jiska, Neeltsje, Janneke en Fem! En wie ik vergeten ben in dit rijtje: meld u maar ff!

Volgende doel: Stichting Mirbessa

De opbrengst van *goede kaarten* in september en oktober gaat naar Stichting Dierenhulp Mirbessa. Deze Nederlandse stichting zet zich in voor honden die aan hun lot zijn overgelaten. De dieren worden opgevangen en krijgen een plekje bij een adoptiegezin. Zo krijgt een aanvankelijk kansloze hond, toch een tweede kans :)




Record voor Dierenthuis!

01-07-2013 In mei en juni ging de opbrengst van de *goede kaarten* naar Stichting Dierenthuis in Almere. De opbrengst: €173,09! Het aantal donateurs van kaarten is aanzienlijk gestegen door de goede actie van de Verdubbeldame. Bedankt Marije & Mirjam! Alle donateurs ook bedankt - naast de lijst die we vorige keer mochten opnoemen, komen daar de volgende namen bij: Brenda, Elisa, Janine, Hanny, Lucy, Wendy, Mirjam, Amanda, Marije, Joke, Colinda, Saskia, nog een Saskia, Manon, Bianca, Jolanda, Caroline en Natalie. Wow!






Opbrengst juli & augustus naar: Stichting Melief

Geiten, konijnen, katten, hanen, honden, ganzen, eenden, varkens, schapen, pony’s, vogels, cavia’s en een hert... Zo'n beetje alle dieren zijn welkom bij Stichting Melief in het Duitse Sögel. De stichting, die in Rockanje door Lothar Vermeulen en Marc Winters werd opgericht, heeft tot doel om dieren die verwaarloosd, mishandeld of met de dood bedreigd worden, een fijn nieuwe en permanente plek te bieden. Zo kunnen ze bij Stichting Melief rustig oud worden. Dieren die niet in asielen terecht kunnen of geen kans maken om er ooit nog uit te komen, zijn zo toch verzekerd van een onbekommerd leven. Lees hier meer over Stichting Melief.




Holy Stitch!


31-05-2013 Papierdier.nl stond op 25 en 26 mei op de negende editie van Holy Stitch in de Blokhuispoort (voormalige gevangenis) in Leeuwarden. Samen met 49 andere crafty shopjes was het een supergezellig, geslaagd weekend en zeker voor herhaling vatbaar! Kijk op de Facebook-page voor een verzameling foto’s en blogs die aan dit over gevangeniscellen verdeelde evenement gewijd zijn :). Waarschijnlijk vindt er dit jaar nog een HS-editie plaats, in november. Wordt vervolgd dus!

P.S.: Voor de dames die geen bezoekje konden brengen aan Holy Stitch, krijg je nog tot en met zondag 9 juni 10 procent korting bij gebruik van de kortingscode STITCH!









Papierdier.nl op Holy Stitch!


20-05-2013 De postegel trekt de wijde wereld in en begint in de oude gevangenis van Leeuwarden: de Blokhuispoort. Op 25 en 26 mei vindt hier Holy Stitch plaats: een DIY&Crafty Markt voor liefhebbers van patroontjes, papiertjes, stofjes en allerlei andere hebbedingen. Papierdier.nl is te vinden in Cel 19, met masking tape, stickers, stempels, lintjes en natuurlijk kaarten!

Nog een oproepje om even in je oude schoenendozen te snuffelen: heb je nog ansichtkaarten of wenskaarten die je niet gebruikt? Neem ze mee naar de beurs en doe ze in de speciale *goede kaarten*-bak! Wie een kaartje wil kopen, doet naar eigen inzicht een donatie in de pot. De opbrengst gaat geheel naar een goed dierendoel, deze keer is dat Stichting Dierenthuis. Geen tijd voor Holy Stitch? De kaarten staan ook online :). Tijdens de markt is de rubriek overigens tijdelijk gesloten!



See you @Holy Stitch! <*^^)




Ruim honderd euro voor Red een Legkip!


01-05-2013 Het bedrag dat www.papierdier.nl in de maanden maart en april aan *goede kaarten* heeft verkocht voor stichting Red een Legkip, is € 109,73!! In totaal zijn er zo'n 250 kaarten verkocht. Bedankt kaartenkopers en bedankt donateurs: Jiska, Neeltsje, Tinie, Kristine, Fem, Hilly, Carolien, Janneke, Griet, Annemiek, Daniëlle, Wilma, Marijke en Linda!






Nieuw doel: Dierenthuis

Vanaf nu tot en met eind juni 2013 gaat de opbrengst naar het volgende goede doel: Stichting Dierenthuis, een permanente opvang voor zieke honden en katten. Oude zieke honden, verwilderde katten en katten besmet met het kattenaids- en / of leucosevirus vinden hier een blijvend thuis. De Postegel houdt je via Twitter en Facebook op de hoogte van de tussenstand. Heb je nog ongebruikte kaarten liggen - stuur dan een bericht naar post@papierdier.nl!




Nieuwe look!


28-04-2013 Yay! Papierdier.nl heeft een nieuwe look! De Postegel vond het wel tijd voor iets anders: frisser, vrolijker en hipper. We maakten van de gelegenheid gebruik om ook meteen wat extra functionaliteit toe te voegen aan de website.

Zo is het nu onder meer mogelijk om naar het buitenland te verzenden. Naast Nederland en België is verzending naar de meeste landen in de Eurozones mogelijk. Leuk voor als je bijvoorbeeld een snailmail-cadeautje wilt versturen! Ook kun je nu zoeken op jouw favoriete producten. De zoekbalk vind je rechtsboven op deze site.

Ook verschijnt er op de facebook-page van Papierdiershop, op de Twittertijdlijn of op Instagram nu en dan een kortingscode, waar je een leuke korting voor krijgt! Like en share dus!

Wat vinden jullie, papierdiertjes, van de nieuwe look? Laat het ons weten!




Ruim 70 euro voor Egelopvang ’t Egelhuus

28-02-2013 Sinds november 2012 kun je een kaartje kopen uit de *goede kaarten*-rubriek. De opbrengst van ieder kaartje is bestemd voor een goed doel. Het bedrag dat www.papierdier.nl tussen 27 december en 27 februari aan goede kaarten heeft verkocht voor stichting egelopvang ’t Egelhuus in Hollandscheveld, is € 73,03!! In totaal zijn er weer meer dan 200 kaarten verkocht. Daar kunnen heel wat kattenbrokjes van worden gekocht! Bedankt kaartenkopers en bedankt donateurs: Jiska, Neeltsje, Tinie, Kristine, Fem, Hilly, Carolien, Janneke, Griet, Annemiek en Daniëlle!


Nieuw doel: Red een Legkip

Vanaf nu tot en met eind april 2013 gaat de opbrengst naar het volgende goede doel: Stichting Red een Legkip! Deze stichting heeft als doel om zoveel mogelijk legkippen door middel van adoptie te redden van de slacht. De Postegel houdt je via Twitter en Facebook op de hoogte van de tussenstand. Heb je nog ongebruikte kaarten liggen - stuur dan een bericht naar post@papierdier.nl! Je kunt overigens ook ansichtkaarten van de kipjes kopen op de site van Red een Legkip.




100 euro voor Brooke - nieuw doel: Egelopvang 't Egelhuus


27-12-2012 Sinds november 2012 kun je een kaartje kopen uit de *goede kaarten*-rubriek. De opbrengst van ieder kaartje is bestemd voor een goed doel. De eerste keer is als doel Stichting Brooke Hospital for Animals gekozen. Een stichting die zich inzet voor werkpaarden en -ezels in landen waar dat nodig is. Het bedrag dat www.papierdier.nl binnen twee maanden heeft binnengehaald voor Brooke Hospital is: € 100,58!! In totaal zijn er 213 kaarten verkocht. Bedankt kaartenkopers en bedankt donateurs: Jiska, Neeltsje, Tinie, Kristine, Fem, Hilly, Carolien en Janneke!

Van 27 december 2012 tot en met 28 februari 2013 gaat de opbrengst naar het volgende goede doel: Stichting 't Egelhuus in Hollandscheveld. Een egelopvang die goed past bij Papierdier.nl! Koop dus voor 1 maart een kaartje en de opbrengst gaat naar deze stichting :). De Postegel houdt je via Twitter en Facebook op de hoogte van de tussenstand. Wie nog ongebruikte kaarten heeft liggen - stuur een bericht naar post@papierdier.nl!

Alvast bedankt!




*Goede kaarten* bij Papierdier.nl

Steun een goed doel met een kaartje!


1-11-2012 *Goede kaarten* is een nieuw concept van Papierdier. Kaartjes die een ander niet meer kan gebruiken of zal verzenden, vindt een ander misschien juist heel bruikbaar voor bijvoorbeeld Postcrossing. Om deze eenzame kaarten een plek te geven, is nu de rubriek *Goede kaarten* te vinden op www.papierdier.nl. De kaarten worden hier aangeboden tegen een lage prijs. De opbrengst van de kaarten gaat geheel naar een goed doel. Je helpt dus een ander door een kaartje te kopen!

Deze eerste keer is gekozen voor Brooke Hospital for Animals, een stichting die zich inzet voor werkpaarden en -ezels in landen waar dat nodig is. Omdat Papierdier graag andere dieren helpt! Iedere paar maanden kiezen we voor een nieuwe stichting om te steunen. De prijs is laag en op is op. We hopen het assortiment bij te houden met jouw steun! Heb je nog kaarten in een schoenendoos waar je niets mee doet, maar die een ander misschien wel mooi genoeg vindt om in te lijsten, te versturen of om mee te knutselen? Laat het weten door een mailtje te sturen naar post@papierdier.nl.

De kaarten dienen vanzelfsprekend wel in een goede conditie/onbeschadigd en verkoopbaar te zijn. Papierdier bepaalt de prijs van een artikel en behoudt zich het recht om artikelen wel of niet te plaatsen en eventuele verzendkosten van kaarten naar het Papierdier-kantoor zijn voor rekening van de gulle gever. Kaarten die onverkoopbaar blijken te zijn door bijvoorbeeld beschadiging, kunnen worden teruggestuurd, maar ook hier geldt: portokosten voor de donateur.



Lancering papierdier.nl


Het is eindelijk zover! Al een poosje kon je kiezen uit een beperkt assortiment, maar vanaf nu heb je keuze uit meer dan 400 producten! Papierdier is enorm trots op alle mooie papieren spulletjes. Van kaarten tot notitieboekjes en van stickers tot masking tapes. Voor alle brievenbuspost geldt een verzendtarief van 2,25 euro; voor pakketpost rekenen we 7 euro. Plus: betalen met iDeal maakt het je wel heel gemakkelijk. Het assortiment wordt regelmatig aangevuld, houd de site in de gaten of volg Papierdier op Facebook en Twitter.